بررسي نقش وزارت رفاه و تأمين اجتماعي در پيشگيري از جرم چكيده پاياننامه حاضر به بررسي ضرورت توجه ساير حوزههاي مؤثر در پيشگيري از وقوع جرم در تعامل با قوه قضائيه ميپردا
پاياننامه حاضر به بررسي ضرورت توجه ساير حوزههاي مؤثر در پيشگيري از وقوع جرم در تعامل با قوه قضائيه ميپردازد. يكي از اين حوزهها توجه به نقش وزارت رفاه و تأمين اجتماعي در پيشگيري از وقوع جرم ميباشد. محور قرار دادن برنامهها و طرحهايي كه وزارت رفاه و تأمين اجتماعي به موجب قوانين و آيين نامهها و دستورالعملها به منظور پيشگيري از بزهكاري انجام ميدهند و نيز پاسخگويي به اين سؤالات كه اين وزارتخانه چگونه و با الهام از كدام مدل پيشگيري در امر پيشگيري از بزهكاري نقش ايفا مي نمايد و ديگر اينكه وزارت رفاه در راستاي پيشگيري از بزهكاري زنان و كودكان و طلاق و اعتياد چه برنامهها تدوين و ارائه مينمايد از جمله اهدافي است كه پاياننامه مذكور در راستاي پاسخ به آنها تدوين شده با توجه به اينكه ماهيت تحقيق توصيفي- تحليلي ميباشد براي جمعآوري اطلاعات موردنياز، از روش ميداني و كتابخانهاي استفاده شده است.
با بررسي قوانين و آييننامه كه تشريح كننده فعاليتهاي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي ميباشد اين نتيجه حاصل گرديد كه اين وزارتخانه در رهگذر برنامههاي راهبردي خود و با رويكرد حمايتي، اصلاحي و با الهام پيشگيري سه مرحلهاي (اوليه- ثانويه- ثالث) بلندمدت و كوتاه مدت و پيشگيري اجتماعي درصدد پيشگيري از بزهكاري ميباشند. اين وزارتخانه در راستاي فعاليتهاي خويش در پي آن است كه در مرحله اول افراد جامعه در دام علل و عوامل بزهكاري گرفتار نشوند و در مرحله دوم يعني بعد از گرفتار شدن در دام علل و عوامل بزهكاري و انحراف با ارائه خدمات تخصصي درصدد رفع علل و عوامل مذكور برآيد.
و در مرحله سوم يعني بعد از ارتكاب بزه و منحرف شدن افراد جامعه، با ارائه فعاليتهاي خويش سعي در جلوگيري از تكرار بزهكاري دارد.